Title

Subtitle


EN MIDTSOMMERNATTSDRØM

I år skal dere få se verdens artigste stykke! En Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare ble framført første gang i 1595. Nå, 424 år senere er det ungdommene våre som skal kaste seg ut i forviklinger og kjærlighet. Det må være en grunn til at dette stykket har overlevd alle disse årene. Det er inspirasjonskilden til utallige filmer, bøker og andre teaterstykker. Det har replikker som har blitt uttrykk i vår dagligtale, uten at vi er klar over det.

 

EN LITEN INTRODUKSJON TIL STYKKET, vår versjon.

Hermia og Lysander er kjærester. De elsker hverandre SÅ høyt, men foreldrene deres synes de er for unge til å være kjærester. Og hva er det eneste riktige å gjøre da, for å få foreldrene deres til å forstå? Jo, å rømme ut i skogen på Bjørndal. Med på slep blir Demetrius som også er forelska i Hermia og Helena, bestevenninna til Hermia, som er sykt forelska i Demetrius. Men visste du at skogen på Bjørndal er magisk? Her bor alver som kan spille oss mennesker de verste puss! Gjøre oss forelsket i noen andre enn kjæresten vår og gjøre det helt umulig å finne veien tilbake til Bjørndal senter...

Samtidig med disse forviklingene holder lærerne på Bjørndal skole på å forberede seg på skolens årlige vårfest. De skal lage underholdning, akkurat slik som de pleier. Men den nye rektoren har lyst til å ha en finger med i spillet. Hvordan skal dette gå? 


Kom på teater og len dere tilbake og la de fantastiske skuespillerne få dere til å le og gråte gjennom hele denne rare drømmen!

God fornøyelse!